Halloween




Ja nu har jag nog firat så det räcker! Skulle nog vilja säga att jag hunnit fira halloween på alla de sätt som överhuvudtaget är möjligt i detta land, och då finns det endå en hel del olika sätt kan jag berätta av min erfarenhet denna helg. Bered er på ett långt inlägg om jag ska berätta om allt!

Det började då i fredags på dagen då vi var i Emmas och Christoffers skola där de hade en parad där hela skolan på 700 elever gick igenom hela skolan i sina kostymer och visade upp för alla andra, det var mycket föräldrar där speciellt för de yngre barnen. En av det roligaste utklädningen tycker jag en tjej hade som var äldre, hon hade en kartong bit så hade hon klistrat på en utskriven sida så det såg ut som en öppen bok sen hade hon klippt ett hål i mitten för hennes ansikte så stack hon liksom ut mitt ut boken så hade hon skrivit ut facebook loggan och satt ovanför, ganska fyndigt tycker jag :P Sen efter paraden var vi på typ fest eller något vad de nu kallade det i Emmas klassrum där det var massa godsaker och olika pyssel där vi underhöll oss i några timmar.


Emmas klass i paraden

Christiffer i paraden

Sedan var det bara bege sig av hemmåt, vila lite och äta pizza för att 2 timmar senare begesig tillbaka till skolan där det nu var typ mer fest. Man fick köpa tickets så fick man gå till olika klassrum där det fanns massa olika saker att göra, allt från bingo till skjuta ner pingisbollar med vattenpistol så vann man massa små skitgrejer.

Emma och Christoffer på festen i skolan på kvällen ( christoffer blundar på 99% av bilderna han är med på typ så orkar inte ens ta om dom när han blundar för troligtvis gör han det på nästa också :P )


Här är vår granna Zachary! Haha älskar hajdräkten! Finns så himla mycket roliga kostymer här :)

När vi hade gjort allt packade vi in oss i bilen och begav oss vidare på nästa fest hos några av de Svenska vännerna. Där var vi tills det var sent ( sent om man tänker på att barnen är små ;). Faktiskt väldigt trevligt, jag var nykter och körde hem! Jajamensan här samlar man vuxen poäng ;)

Nästa morgon var det upp klockan åtta ( ja jag vill unbgefär dö! speciellt eftersom det är enda morgonen barnen inte vaknar tidigt!) men sedan var det bara till att klä ut sig igen, dock kände jag inte för att ha snövit klänningen i gympahallen så jag byggde ihop en egen kostym som indian. Sedan bar det av ner för att coacha barn i halloween kläder och alla tjejer ska ju klä ut sig till princessor i jättestora klännigar, de går sådär att köra gympa i dom kan jag meddela ;)

Sen åkte jag hem vila lite, tog det lite lugnt och sedan satte vi igång det stora projektet att skära pumporna vi köpt! Jag, Emma och Christoffer gjorde varsin, Niklas sov, Sara hjälpte Emma, Andreas hjälpte Christoffer men jag gjorde min alldeles själv! ( dock hade vi fuskat lite och köpte schabloner så det var inte så svårt :P


Nöjd tjej med sitt mästerverk och med halva indian kostymen kvar på ;)


Hela vårt pumpa gäng. Christoffer gjorde den med spökena, grymt bra jobbat tycker jag :)



 för att sen på kvällen och in till Seattle möta upp de Svenska tjejerna och dra till en av deras vänner för att börja föra och sedan drog vi vidare på en riktig stor Amerikansk halloween fest. Huset var ett trevänings hus som hade utsikt över heeeela seattle med alla skyskrapor och allt, sjukt fint! Och alla var utklädda tillifrån angrybird, lady gaga till en tepåse! Haha så kul :)


Nästan alla de svenska tjejerna, vi var två snövit ( men jag köpte min först, skoja brydde mig faktiskt inte det minsta ;)

Sov iallafall hos den andra snövit för att kunna dricka och slippa åka ut hit till förorten i min ensamhet! Mycket trevligt. ÅKte hem ganska tidigt, var här ett tag för att vi sedan skulle bege oss till typ största kaoset evaaaah! Nej det var kul också, vi åkte till proclup som är gymmet där de tränar bara att på detta gym finns det gym, spa, squash, basket, simhallar osv! I den stora basket salen hade de satt upp aaaasmånga olika uppblåsbara grejer, i hoppborgsmaterial liksom! Det var sjörövar skäpp, ruschelkanor( hur det nu stavas), hinderbanor, hoppborgar osv! Där sprang vi runt och lekte, jag fick dock inte göra hinderbanorna som verkade roligast för jag fick åka allt med Niklas. Sedan fanns det ansiktsmålning, skattjakt och massa annat kul i andra rum.

Men egentligen var det ju inte riktiga halloween förrens idag! Så det var idag det var dags för trick or treat. Vi började med att när barnen var i skolan slänga upp massa pynt, typ döskallar, spindelnät och massa annats skoj. Sedan när barnen kom hem var det nästan direkt byta om för att gå på ännu ett party hos några grannar, där de bjöds på mat, dricka och massa annat gott, i väntan på att det ska bli mörkt ( man får absolut inte börja gå innan det är mörkt!) sedan var det bara bege sig ut. Vi hade varit ganska många familjer hemma hos dom så det var över 10 barn och Niklas var 2 år yngre än den näst yngsta så till en början föröskte dom hålla iho alla men Niklas sinkade de äldre barnen ganska rejält eftersom dom sprang från hur till hus och han luffsade på där i sin Thomas tåget kostym. Så ganska snabbt insåg vi att det inte höll vilket resulterade i att jag och Niklas har gått och trick or treatat själva hela kvällen! Han fick hur mycket godis som helst för alla tyckte han var såå söt, vilket han verkligen är i sin tågdräkt! Men ja i ett antal hus fick jag höra " does mummy also wants som candy?" Visst det skulle ju faktiskt inte vara helt omöjligt att Niklas var mitt barn, min fråga är mer hur tänker dom att vi skulle kunna bo i det här området? är ju inte gratis direkt... Niklas var iallafall super nöjd med sin kväll och när vi fortfarande var ute och gick frågade jag om han ville sova, det ville han inte. Sen fråga jag om han gillade halloween och det gjorde han.

Sen kom vi hem så satt alla och åt godis ett tag tills barnen fick hoppa i säng. Många har frågat oss om man firar halloween i Sveriga och vi har sagt typ lite eller att en del gör det men efter att ha upplevt denna helg måste jga nog säga att vi inte firar halloween i Sverige :P Det är så sjukt stort, så mycket häftiga pyntningar, så sjuuuuuuukt mycket barn ute och trick or treatar ( vi räknade ut att vi gett bort ungefär 6 kilo godis) det är helt galet! alla är mycket mer utklädda, ja allt är bara sååååå mycket mer. Men jag älskar det fan vad kul det har varit, perfekt för mig som fortfarande älskar att klä ut mig :)


vääääärldens sötaste Thomas tåget som är superglad efter att han fått massa godis :)



En rolig pyntning tycker jag, dom har liksom satt upp gravstenar i trädgården! Men det fanns en annan som jag glömde fota men dom hade mycket större gravstenar och en rökmaskin och massa annat! Det var super häftigt :)

Aa herregud sa ju att det skulle bli ett långt inlägg, det här slår nog alla rekord! ( sorriiiii ) Nu orkar jag erkligen inte skriva mer fast än jag skulle kunnat berätta så mycket mer :P och om ni läst hit är ni ju duktiga!

Nu ska jag iallafall jag vara duktig och sova, fast är ganska trött efter dessa dagar så det blir nog inget problem ;) puss finisar <3



Kommentarer
Postat av: lillebrorsa

fall du var Niklas morsa kunde du vara med i 16 and pregnent xD xD

2011-11-02 @ 01:05:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0